Kontrollant av dataförlust

Funktionen Kontrollant av dataförlust letar efter dina privata data på både internet och den mörka webben (allt från kreditkortsnummer till socialförsäkringsinformation). Om dina data blir tillgängliga offentligt varnar Kontrollant av dataförlust dig.

Om du inte prenumererar på Kaspersky Plus eller Premium är begränsade funktioner tillgängliga: appen kontrollerar bara efter dataläckor på ditt My Kaspersky-konto. Du måste också starta genomsökningen manuellt. Fullständiga funktioner och automatisk kontogenomsökning är tillgängligt om du prenumererar på Kaspersky Plus eller Premium.

Cyberbrottslingar kan få tillgång till olika webbresursdatabaser och stjäla användarkontodata. Med den här funktionen får du veta om dina kontouppgifter har stulits och den rekommenderar åtgärder som du kan vidta för att skydda dina data.

Kaspersky-appen kontrollerar ditt konto och om kontrollen visar att dina data kanske är offentligt tillgängliga, meddelar appen dig och visar en lista över webbplatser där dataläckan kan ha inträffat, datum för den eventuella läckan och vilken kategori av data som kanske är offentligt tillgängliga.

Med Kaspersky-appen kan du om dina egna data, plus data från andra användarkonton som tillhör t.ex. vänner och familj, har läckt.

Om du har en prenumeration på Kaspersky Plus eller Premium kan du konfigurera automatiska kontroller för upp till 50 konton utöver ditt My Kaspersky-konto.

När du kontrollerar användarkonton hämtar Kaspersky inte data som vanlig text. Det använder endast data för att utföra den angivna kontrollen och lagrar den inte. När Kaspersky-appen upptäcker en läcka får appen inte tillgång till dina användardata. Det ger endast information om kategorier av data som kan vara offentligt tillgängliga.

I det här avsnittet

Kontrollerar ditt konto